Монгол эмэгтэйчүүд жирэмсэн болсон цагаасаа иоджуулсан давсыг хүнсэндээ түлхүү хэрэглэвэл зохистой
"Монгол Улсын хүн амын хоол тэжээлийн байдал үндэсний 6 дугаар судалгаа"- наас үзэхэд жирэмсэн эмэгтэйчүүдийн шээсэнд агуулагдаж буй иодын хэмжээ 76.4 мкг/л гарсан.
Энэ нь ДЭМБ-ын зөвлөмж хэмжээнээс 2 дахин бага болоод буй юм.
Иод нь ургийн өсөлтөд сайнаар нөлөөлж, тархины хөгжил бүрдэхэд голлох нөлөө үзүүлдэг.
Иймд жирэмсэн эмэгтэйчүүддээ далайн гаралтай бүтээгдэхүүн, иоджуулсан давсыг түлхүү хэрэглэхийг зөвлөж байна.
Бусад мэдээ

“Хязгаар нутгийн инээмсэглэл” төслийн баг Завхан аймагт ажиллажээ
Мэдээ

Төрийн тусгай албан хаагчдын нэгдсэн эмнэлэгт MRI аппарат авах санхүүжилтийг шийдвэрлэв
Мэдээ

Аутизмын хүрээний эмгэгийн оношилгоог эрт илрүүлж, эмчлэх боломж нээгдлээ
Мэдээ

Улаанбурхан өвчнөөс сэргийлэх, шуурхай удирдлагын багийн өргөтгөсөн хурал боллоо
Мэдээ
Сэтгэгдэл
(0)
АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд M21.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй
зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү. Хэм хэмжээ
зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй.